EKSADO YAPI TİCARET VE İHRACAT SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
AHŞAP LAMİNE VE EKSADO SANDVİÇ PANEL ÜRETİM PROJESİ
AHŞAP İLE OLAN GEÇMİŞİMİZ

Firmamızın ahşap ile olan ilgisi ilk olarak endüstride kullanılan ahşap paletleri; tamirat, tadilat ve yenileme sürecinden sonra tekrardan kullanıma hazır hale getirmek ile başlamıştır. Geri dönüşümü sağlanan bu ürünler endüstri, ev, restoran, sosyal tesis gibi alanlarda kullanıma sunulmuştur.
Ahşaba olan merakımız bizi, ahşabı en güzel şekilde kullanan Kuzey ülkelerinde araştırma yapmaya yönlendirmiştir. Bu süreçte birçok ahşap yapıyı restore ederek kullanıma uygun hale getirdik.
Kuzey bölgelerinde sıklıkla rastladığımız bu evlerin ülkemizde, genellikle çelik yapı olarak inşa edildiği görülmektedir. Yaptığımız araştırmalar sonucu, ahşap projeler üzerinde çalışarak bu projeleri Türkiye’de ki hizmet sektöründe bungalov ev yapan firmalar için ürettik. Çizdiğimiz projelerin daha iyi anlaşılır ve uygulanır olmasındaki hedef doğrultusunda, üretici olarak aktif hale geldik. Sıradan ahşap üretiminden ziyade, ahşabı bilimsel olarak irdelenmesine, daha verimli olarak kullanılmasına olanak sağlamak için, AR-GE çalışmalarına önem vererek konunun uzmanlarıyla irtibat halinde kalarak, daha sağlıklı, daha uzun ömürlü ve kaliteli ürünler üretmeyi kendimize ülkü edindik
FİRMA TANITIMI
Firmamız Eksado Yapı Ticaret ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi 2017 yılında, Sakarya’nın Arifiye İlçesinde, Gül KORKMAZ tarafından kurulmuş olup, ahşap sektöründe, bilinenin yanı sıra, ahşap biliminin öncülüğünde, tecrübe ve zarafeti bir araya getirerek, en kaliteli ahşap ürünleri, uzman ekip ile birlikte üretim yapmaya devam etmektedir.
Tarihin en eski ve en kullanılır yapısal ürünü olan ahşabın, beton karşısında son yüz yıllarda kaybettiği prestiji tekrar kazandırmayı hedefleri arasına koyan firmamız, gerek yurtiçi gerek yurtdışı ürün tedariğiyle şehrimiz ve ülkemizde bu sektörde kendine güvenen ve hep daha iyisini hedefleyen bir yapı olmuştur.
Firmamızın günümüz itibariyle 6 çalışma arkadaşı olup, istihdam konusunda da ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflemiştir.
Çalışan ve toplum sağlığının tarafımızca ziyadesiyle önemli olduğu, kuruluşumuzdan bugüne kadar firmamızda herhangi bir iş kazasının yaşanmamasından da anlaşılacaktır.
Firma olarak hedef kitlemizi, turizm bölgeleri, butik oteller, bungalov, dağ evleri, bağ evleri gibi konseptler başta olmak üzere, ahşabın kullanıldığı her alan olarak belirlemiş bulunmaktayız.
Bütün bu hedefler ve amaçlar doğrultusunda firmamızın sloganı “Hayallerinizi Ahşaba Taşıyoruz” dur.
NE ÜRETİYORUZ?
LAMİNE
Çok çeşitli boy ve kesitte üretmek mümkündür. Lamine kirişler, beton, çelik ve diğer kargir yapı elemanlarıyla kolayca birleşir. Özgün mekan tasarımına imkân tanır. Auditoryum, tiyatro, konser salonları, eğitim yapıları ve ürün teşhir/satış yapıları gibi geniş ve tek açıklıklı yapılarda geodezik kubbe, normal kubbe, piramit, tonoz, vb tüm geometrik strüktürler inşa edilebilir.
Bizatihi kendisi dekoratif bir elemandır. Kaplama ihtiyacı göstermez. Endüstriyel ve homojen bir malzeme olması, mukavemet değerlerinin bilinmesi ile kolayca hesapları yapılabilir. Hafiftir. Depreme karşı çok başarılı bir yapı malzemesidir. Yangına direnci yüksektir. Taşıma özelliğini uzun süre kaybetmez. (Çelik, yangın sürecinde 15 dakikada doğal şeklini ve taşıma yeteneğini kaybeder. Aynı zamanda çok iyi bir iletici olduğu için ısının yayılmasını da hızlandırır. Beton, çelikten iyi olmasına karşın, demir donatının beton içindeki pas payı ortadan kalktığında, inşaat demiri çelik yapıdaki gibi iletken olmakta ve yaklaşık 30 dakika sonra taşıma özellikleri ortadan kalkmakta ve bir daha kullanılamamaktadır. Ancak, ahşabın statik hesaba göre aldığı minumum kesit yangın anında minumum 30 dakika (R30) yangın direnci sağlamaktadır. 30 dakikadan sonra 0.7mm/1 dakika kesit azalması olmaktadır. Yani, ilk mimari/statik planlamada yapı elemanının kesitini baştan artırıp R30 veya R90 dirençlerine ulaşmak mümkündür.)
Paslanmaz, nefes alır. Bu yüzden, özellikle su buharı veya kimyasal gazların yer aldığı ortamlar için idealdir. Mükemmel bir ısı yalıtım değerine sahiptir. Bakım maliyeti çok azdır. Uygun ve periyodik bir şekilde bakılması onu ölümsüz bir yapı elemanı yapmaktadır. Akustik özelliği yüksek bir malzemedir.
Avrupa’nın bir çok ülkesinden ithal etmiş olduğumuz ham keresteleri işleyerek lamine direkler haline getiriyoruz. Bu işlem için soğuk iklimlerde yetişen ladin ağaçları tercih ediyoruz, çünkü soğuk iklimde yetişen ladin ağaçları bünyesinde daha az reçine bulundurmasından dolayı lamine için daha uygundur.
Üretimi;
Ham olarak gelen ladin ağaçların özel kesim makinelerde 20mm,25mm kalınlığında ve genişlikleri ise istenilen (100, 150, 200, 250 mm vb.)ölçülerde levhalar haline getirilip, aralarını doğal tutkallarla yapıştırıp en az 48 saat pres içinde bekletip birleşmesi sağlanır. Aşağıdaki görsellerde yapım aşamasından bazı fotoğraflar mevcuttur.
Lamine Ahşap Teorik Değerleri:
Ürün Standardı: EN 14080 Ahşap Yapılar – Tutkallı Yapısal Lamine Kereste
Ahşap Cinsi: Avrupa Ladini / Spruce (Picea abies)
Yüzey Kalitesi: Endüstriyel Kalite/ Industrial Quality (NSI) ÖNORM B 7215
Mukavemet Sınıfı: GL 24h Ahşap Esaslı Ürün
Dayanıklılık Sınıfı: 4 – EN 350-2
Yangına Karşı Direnci: D-s2d0 – EN 13501-1+A1
Tutkal Cinsi: Sınıf 1 – Melamin Üre Formaldehit (MUF) EN 301/302
Formaldehit Salınımının Tayini: EN 717-1
Formaldehit Sınıfı: E1 – EN 717-1
Performans Özellikleri Standardı: EN 386
Sahip Olduğu Sertifika: 100 % PEFC Sertifikalı (HCA-CoC-0120)
Ölçü Toleransları: Genişlik, kalınlık ± 2 mm, uzunluk ± 0.5% EN 390

EKSADO SANDVİÇ PANEL VE ÜRETİMİ
Kendi üretim tesislerimizde; genellikle Ukrayna ve Rusya başta olmak üzere bir çok kuzey Avrupa ülkelerinden ithal edilen huş ağaçlarından, 18 mm kalınlığında ve 1250 x 2500 mm boyutlarında Eksado Sandviç panellerin ilk olarak dış yüzey yapılarını oluşturuyoruz. Oluşturulan bu yüzeylerin bir yüzü fugalı hale getirilerek lambiri görüntüsü diğer yüzü ise düz olan ve belirtilen ölçülerdeki iki ahşap yapının arasına 100mm straforu yapıştırarak Eksado panelleri haline getiriyoruz. Oluşturulan panelin izolasyonlu şekilde metre karesi 12 kg ağırlığa denk gelmekte olup aynı alanın lambiri ile kaplanıp izole edilerek, ikinci kaplamanın döşenmesiyle birlikte metrekare ağırlığı 25 kg gelmektedir. Böylece panelin bu alanda kullanılması hem maliyet hem ağırlık hem dayanıklılık ve kalite açısından çok daha faydalı olduğu görülmektedir.